dimarts, 19 de novembre del 2013

Vine a la Mediació!

Hola de nou!

Altre cop ha començat un nou curs escolar, i amb ell s’han engegat de nou totes les tasques i serveis que l’escola ofereix als alumnes de l’escola.

Iniciem aquest nou curs oferint-vos un recull d’opinions que els alumnes de la optativa de Mediació (de 2n d’ ESO) ens han fet arribar i que de ben segur us animarà a fer-ne ús.

VINE A LA MEDIACIÓ!

A l’alumnat de 2n d’ESO que està fent l’optativa de Mediació durant el primer quadrimestre del curs 2013-14 ha contestat unes preguntes que se’ls ha fet quan portava un mes i mig de curs. De les respostes que han donat ells mateixos han triat les que els semblava millor.
1.       Què he après de la mediació?
·         Que la violència no arriba a res, que s’ha de parlar però sempre amb respecte (Paula Torres).
·         He après que la mediació és un mètode per resoldre conflictes entre dues persones. Que els mediadors són persones neutrals que intenten resoldre el conflicte de manera que les dues parts guanyin o perdin alguna cosa (Martí Cervelló).

2.       Què n’he tret fins ara?
·         M’ha ensenyat com fer el paper de mediadora correctament, i en un futur si he de fer una mediació sabré fer-la bé i podria arreglar un conflicte (Sònia Castillo)
·         Veure que hi ha moltes solucions i que no tot es resol de la mateixa manera (Marc Castillo)
·         Que és molt interessant perquè si no saps què fer davant d’una baralla o discussió no podràs ajudar-los i a sobre tens més coneixements (Marc Calaf)

3.       Què li diríeu als vostres companys per animar-los a que facin mediació o bé perquè vinguin a l’optativa?
·         La mediació ajuda a solucionar problemes i encara que no vulgueu ser amics podeu com a mínim ser bons companys (Aina Company)
·         Va més enllà d’una classe normal, és a dir, que no només es fan exercicis i estudiem sinó que podem expressar la nostra manera de ser i ser sincers. I a més ens ho passem bé, passa molt ràpid l’hora (Natalia Rodrigo)


A més dels/de les alumnes citats/des participen també en aquesta optativa el següent alumnat: Alejandro Abalos, Sergi Abella, Andrea Benítez, Yasin Boutaliss, Carlos Camps, Giuseppe De Cicco, Saül Ferrer, Ana Iglesias, Diego León, Guillem Micolau Bianca Olszewski, Nil Osuna, Adrià Pérez, Rubén Pousa, Daniel Ramiro, Gina Rotllan, Sara Serrat i Ibai Tormo.