dijous, 15 de gener del 2015

La veritat sobre el misteri de les atraccions




 Aquesta activitat esta relacionada amb el tema de les forces i de les màquines que s’estan estudiant  a l’àrea de Tecnologia.



Ainoa Rosselló Amor. Tibidabo

L’ inici de l'excursió

A 3/4 de 9, els alumnes de 3r A i 3r B es van trobar al carrer Tarragona cantonada Consell de Cent per esperar l’autocar que els portaria al Tibidabo. Un cop a l’ autocar, cadascú al seu lloc, es van posar en marxa.  Arribaren  a les 10 del matí, a un aparcament que està situat entre “la Fundació Nostra Senyora de Fàtima” i el “Gran hotel la Florida”. Quan van arribar a la plaça on hi ha el “Temple Expiatori del Sagrat Cor” van esmorzar.

Al Tibidabo

Quan van ser 2/4 d'11, van ser dividits en tres grups i guiats per diferent monitors a l’interior del parc d’atraccions. En l’estona que va passar d’ençà que els van dividir fins a l’hora de dinar, els van explicar el funcionament de diferents atraccions del parc. Les atraccions que els van mostrar van ser: Les cadiretes, l’Hurakan, El vaixell Víking i el Tibidabo Express.

Les cadiretes.

Els informaren del funcionament de les cadiretes, la força centrífuga de l'atracció i com funciona aquesta força en aquell enginy. Després de l'explicació els van deixar pujar una vegada per gaudir-ne, de l’atracció.


L’hurakan

Van detallar  el funcionament d’aquesta atracció. Especialment van informar d’on estaven els motors, el contrapès i altres parts del motor.

Tibidabo express

També s’insistí on estaven situats els diversos motors i quants es necessita com a mínim perquè el tren funcioni correctament. Van dir que aquesta atracció era l’única que no podia funcionar si estava mullada per la pluja. Després de l'explicació, van deixar muntar-hi  i fer tres voltes.

Cars

Els monitor van explicar el funcionament dels cotxes, de com els cotxes rebien el corrent elèctric a través de la xarxa elèctrica que estava situada al sostre i un filament que tenia el cotxe com antena que li feia arribar el corrent. Els van deixar muntar-se un cop abans d’acabar la visita.


L’hora de dinar

A la 1 de la tarda van començar a menjar i un cop  acabaven  de menjar els alumnes tenien temps lliure, però no es podien muntar a les


atraccions.

Tornada a casa


Quan van ser 3/4 de 4 es van reunir a l'entrada del Tibidabo per fer-se la foto de grup i començar a anar al lloc on els  havia deixat l’autocar que els va tornar al punt de partida, al  carrer Tarragona.