dilluns, 26 de setembre del 2011

Entrevista a Rubén Delgado sobre la selectivitat


Rubén Delgado
Has tret sempre aquests resultats?
La veritat és que sí, des de ben petit he estat un noi molt interessat en treure bones notes i he dedicat sempre el temps necessari per arribar a notes altes. Mai m'he comformat amb un sufi o un bé, sempre he anat a buscar el màxim.
Com has aconseguit aquests resultats?
Treballant. Segons el meu parer el secret està en estar atent a classe i treballar amb constància sense deixar les coses per l'últim dia. Això tampoc vol dir que m'hagi passat els dies tancat a casa estudiant però sí que m'he organitzat i planificat l'estudi sempre amb força antelació per no haver d'agobiar-me els dies més propers als exàmens.
Què recomanaries per preparar les PAU?
Relaxar-se. És el primer i més important. No són més que un altre examen pel qual portes molt de temps preparant-te. Si durant el curs has anat tirant, te'n sortiràs. A mi personalment, les classes de repàs que es fan les semanes anteriors a les PAU em van anar molt bé. Vaig anar-hi a gairebé totes i serveixen perquè et marquis el ritme a seguir per preparar les proves i per resoldre els dubtes.
Què vares sentir quan et varen repartir el primer examen de selectivitat?
Quan em van donar el primer examen va ser com un: vinga va això comença i tal com comença acaba, tranquil Rubén que només son tres dies. En un primer moment em vaig quedar bastant bloquejat ja que havia d'escollir quina opció d'examen feia pero després tot va anar venint-me al cap i vaig poder anar fent sense problemes.
Són molt diferents les proves de les PAU de les de final d'avaluació a 2n de Batxillerat?
 No, les proves de les PAU s'assemblen molt a les que es realitzen com a exàmens d'avaluació de 2n de Batxillerat ja que aquests exàmens contenen molts exercicis extrets de les PAU d'altres anys. Fins i tot m'arriscaria a dir que són més fàcils que els exàmens de batxillerat; la complicació està en què els exàmens de les PAU engloben molt més temari.
Quines matèries t'han agradat més i quines menys?
 La meva assignatura preferida era química. A la primera classe de química de la meva vida a 3r d'ESO em vaig quedar fascinat i des d'aquell moment he sentit predilecció per ella. Biologia també m'agradava molt però els exàmens requerien més temps i més esforç per entendre i aprendre tot el temari. El meu problema és que m'agrada tot, i llavors m'encantaven totes les assignatures. Tot i ser de ciències m'agradava molt història per exemple així que si he d'escollir la que menys m'agradava potser diria física però només perquè era la que més em costava i més temps li havia de dedicar per entendre alguna cosa.
Què estàs estudiant després del Batxillerat?
Aquest any he començat el grau de Biotecnologia a la UB.
Quin és el millor record del Batxillerat a l'Escola?
El millor record que guardo del Batxillerat són els amics que he fet i la bona relació que teníem tots a la classe. El bon rotllo no era només entre nosaltres sinó també entre la classe en general i tots els professors de manera que disfrutàvem de totes les matèries molt més de l'habitual. De fet és molt difícil per mi considerar un milllor record del Batxillerat perquè en tinc tantíssims i són tots tan bons... que no podria quedar-me amb només un. El viatge de fi de curs, el lipdub, les hores de treball de recerca al laboratori,... són massa bons per escollir-ne només un.