dijous, 20 d’octubre del 2011

Grup de diversitat a l' Escola Joan Pelegrí



Des del grup de diversitat volem explicar-vos una mica els projectes que hem dut a terme durant el curs passat.

Des de l’assignatura de ciències aquest any hem treballat la meteorologia. Hem estudiat l’estructura de l’atmosfera, les variables meteorològiques fent un seguiment d’aquestes al llarg del curs i els fenòmens meteorològics. Cal destacar que a l’hivern hem vorejat en alguna ocasió els 0 C i aquest estiu el mercuri ha pujat fins als 43 C! Ha estat curiós observar els sobtats canvis de pressió atmosfèrica els dies de pluja o l’alt grau d’humitat que hi ha a Barcelona, d’aquí la xafogor. Aquest curs a més a més controlarem la pluviometria.

Hem continuat amb el conreu de l’hort al terrari de l’escola. Al primer trimestre, compartint amb un variable de 3r d’ESO, hem conreat cultius de tardor (raves, pèsols, enciams...) i a meitat del segon trimestre els cultius de primavera (pebrots, albergínies, cogombres, enciams, diverses varietats de tomàquets i maduixes) i vàries herbes aromàtiques. Esperem aviat poder disposar del sistema de reg per gota a gota per no perdre els cultius durant les vacances. Per cert, les maduixetes boníssimes i els tomàquets xerry, una passada! Totes les tasques de l’hort i dades meteorològiques han quedat recollides en un diari personal.

Durant el primer trimestre vam fer un taller de soldadura i vam realitzar diversos projectes de tecnologia. També un petit taller de cuina en què vam fer panellets.

Al segon trimestre hem treballat l’energia. Hem muntat la instal·lació elèctrica d’un habitatge sobre un panell elèctric i per treballar les energies renovables vam construir dos forns solars que ens van permetre cuinar amb l’energia calorífica del sol unes delicioses pizzes.

Durant el darrer trimestre de curs vam iniciar un taller de reparació de bicicletes. La veritat és que semblava més fàcil del que realment ha estat, ens ho vam passar molt bé, vam aprendre molta mecànica però ens ha quedat molta feina per fer que esperem acabar durant aquest curs.

Des de l’àmbit lingüístic i social vam treballar diferents aspecte a través dels projectes: els mitjans de comunicació El Viatge per...  també vam aprendre moltes coses sobre el teatre amb Fem Teatre i sobre la Guerra Civil amb un altre dels nostres projectes havíem de fer també un diari de treball on hi havíem d’anar posant què havíem après durant aquella setmana i, com no!, hem llegit alguns llibres i hem fet també redactats de diferents tipus.

Una altra cosa interessant eren les pràctiques d’aprenentatge servei: un cop a la setmana anàvem a col·laborar amb els nens i nenes de 3, 4 i 5 anys i els ajudàvem en el que ens demanaven i ens agradava molt fer-ho.


Desitgem doncs aquest nou curs continuar amb aquests projectes i altres de nous.

Ens alegrem molt pels nostres companys i companyes  que van acabar el programa el curs passat i han pogut continuar els seus estudis cursant un cicle formatiu.

Els nostre agraïment al professorat implicat en aquest projecte – tant els professors actuals com als que en algun moment han col·laborat en el projecte – i a la Direcció de l’Escola i l’equip de coordinació per apostar per nosaltres i pel seu suport constant.

Girberga Orona
Adrian García

Grup de Diversitat
3r C d’ESO