dilluns, 13 de febrer del 2012

Alumnes de 1r Bat a la Facultat de Química!


El passat 10 de gener, alguns alumnes de primer de batxillerat que fem l’assignatura de química hem anat a la Facultat de Química de Barcelona acompanyats de les professores Mar Sanglas i Sira Viles. Un cop allà, ens hem dividit en grups de deu persones i ens han assignat a cada grup un professor especialitzat en la matèria, que és qui ens guiaria a l’hora de realitzar els diferents experiments.

Hem fet quatre experiments, el primer dels quals tractava el tema de les reaccions químiques. Hem fet sis mescles barrejant diversos compostos que al entrar en contacte entre ells canviaven de color o produïen un sòlid indicant que havien reaccionat.

El segon experiment estava basat en el nitrogen líquid i el gel sec. El professor ha realitzat una sèrie d’experiments on hem pogut comprovar que el gel sec no es comporta com el gel normal ja que no mulla i que el nitrogen líquid es una bona substància refrigerant ja que es troba a -196 ºC.

Desprès de fer un petit descans hem continuat amb dos experiments més. El primer es tractava d’endevinar quines mostres estàvem utilitzant a partir de si brillaven o no a l’entrar amb contacte amb el luminol i el Bradford, teníem les característiques de cada compost anotades i les havíem de relacionar amb el que observàvem. I per últim, l’identificació de fàrmacs, on ens donaven cafeïna, paracetamol i AAS i haviem d’esbrinar quin d’aquests elements es trobava present al medicament que ens havien assignat. 

Ha sigut una experiència molt interessant ja que algun d’aquests experiments no els podem realitzar al laboratori de l’escola.

Andrea Armengol i Anna Monistrolfranci
1r BTL